Genecoach DNA test

Gepersonaliseerde gezondheid


 

Weet jij hoe je jezelf weer fit kunt voelen, vrij van klachten, om datgene te kunnen doen wat jij graag zou willen? Weet jij hoe je jouw (sport)prestaties kunt optimaliseren om het allerbeste uit jezelf te halen?

 

Het antwoord op bovenstaande vragen was lang onduidelijk, want elke individu is anders. Een persoonlijk DNA profiel geeft antwoord op deze vragen.

 

Welke antwoorden jij over jezelf zoekt, het persoonlijke DNA profiel kan onder andere worden gebruikt om je stofwisseling, je persoonlijke voedingsplan en je fysieke prestaties te optimaliseren. Kortom de focus van GeneCoach ligt op het blootleggen van jouw unieke en persoonlijke eigenschappen en deze te optimaliseren.


Praktische DNA Rapportage

 

Het persoonlijke DNA profiel geeft je aan de hand van 120 geselecteerde genen, in een overzichtelijke praktische rapportage, informatie over:

 

 • Hoe je jouw breinprestaties kunt optimaliseren
 • Je spiersamenstelling en andere inspanningsgerelateerde eigenschappen
 • Hoe je jouw fysieke prestaties kunt verbeteren
 • Hoe je jouw herstelvermogen kunt vergroten
 • Hoe je beter met stress kunt omgaan
 • Jouw ideale voedingsverhouding van koolhydraten, vetten en eitwitten
 • Jouw behoefte aan specifieke vitaminen en mineralen
 • Accenten binnen jouw voedingspatroon
 • Je gevoeligheid voor cafeïne, nicotine en gluten
 • Jouw detoxificatie capaciteit
 • Jouw ontstekingsgevoeligheid
 • Hoe je jouw gewicht kunt beheersen
Beschikbare varianten
 1. Premium better energy level. Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een beter energieniveau.
 2. Premium better stress balance. Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een betere stressbeheersing.
 3. Premium better health level. Speciaal voor mensen die willen leven met zo min mogelijk gezondheidsklachten.
 4. Premium better body weight. Speciaal voor mensen die streven naar een gezonder lichaamsgewicht. 
 5. Premium better sport performance. Speciaal voor mensen die streven naar een betere sportprestatie.

Genecoach DNA collector kit

Door onze eenvoudig te gebruiken GeneCoach DNA collector kit kun je zelfstandig wangslijm afnemen waarmee je jouw persoonlijke DNA hebt verzameld voor analyse.

Persoonlijke DNA profiel

Zodra jouw DNA sample is onderzocht ontvang je van ons jouw persoonlijke DNA-profiel rapport na ongeveer 6 weken. Hierin vind je jouw unieke biologische resultaten en daarbij gepersonaliseerde tools en adviezen.

Kwaliteitscertifi-cering ISO 17025

Wij onderzoeken DNA samples in een betrouwbaar laboratorium door middel van geavanceerde technologie, volgens de ISO 17025:2005 kwaliteitsstandaard.Veel gestelde vragen DNA onderzoek

 

Hoe zit het met de vertrouwelijkheid van de GeneCoach DNA Profile? Worden de uitslagen opgeslagen in een database?

Jouw wangslijmmonster wordt 4 dagen na een succesvolle analyse vernietigd. De resultaten worden standaard als PDF gerapporteerd. Jouw gegevens blijven bewaard op een beveiligde server, middels strikte privacy protocollen. Er wordt geen enkele informatie aan derden verschaft, tenzij met jouw toestemming aan een gezondheidsprofessional.

 

Is het mogelijk om aan de hand van het GeneCoach DNA Profile te zien of ik een ernstige- of erfelijke ziekte krijg?

Het GeneCoach DNA Profile test ruim 120 SNP’s, die te maken hebben met fysiologische processen en stofwisselingsprocessen zoals bijvoorbeeld de effectiviteit qua werking van specifieke enzymen. Er worden uitdrukkelijk geen genen getest die direct met ziekten of aandoeningen te maken hebben, zoals bijvoorbeeld het BRCA gen, dat verband houdt met het risico op het ontwikkelen van borstkanker.

 

Hoelang duurt het voordat ik mijn rapport ontvang, nadat ik mijn sample kit heb opgestuurd?

De gemiddelde doorlooptijd van verzending naar het lab tot het ontvangen van het rapport, bedraagt zo’n vier tot zes weken.

 

In welke taal is het rapport beschikbaar?

Het rapport is beschikbaar in het Engels en Nederlands.

 

Is het noodzakelijk om mijn rapport te bespreken met een gezondheidsprofessional, of is het rapport duidelijk genoeg om zelfstandig door te nemen?

Jouw resultaten worden op een duidelijke en praktische manier gerapporteerd. Het rapport is op dit moment in het Nederlands en Engels beschikbaar. Alle resultaten en belangrijke aspecten in het Personal DNA Profile zijn overigens goed zelfstandig door te nemen. 

 

Wanneer je echter gerichte veranderingen aan wil brengen in jouw levensstijl, voedingspatroon en/of bewegingspatroon, raden wij je aan om jouw resultaten te bespreken met onze getrainde gezondheidsprofessional. Deze is in staat om verbanden te leggen tussen jouw resultaten en jouw klachten en/of doelen, om zo samen een gericht plan van aanpak te maken.

 

Wat gebeurt er eigenlijk als er genen niet geanalyseerd kunnen worden?

Het komt weleens voor, al is het zelden, dat een gen niet kan worden bepaald. In dat geval noemen we dat een SNP-fail. Dit kan verschillende redenen hebben. Soms wordt bijvoorbeeld de reden gevonden in een eerder doorgemaakte chemokuur. Een analyse wordt afgekeurd als er meer dan twee SNP-fails worden geconstateerd. Er mag dan kosteloos worden hertest (recollection). Is er dan opnieuw sprake van een afkeuring van de analyse, dan wordt de factuur van het Personal DNA Profile gecrediteerd.

 

Wat betekent de barcode die op mijn kit zit?

Met de barcode kunnen we jouw gegevens identificeren. Dat wil zeggen dat altijd het juiste wangslijm-sample gekoppeld zit aan de juiste code en daarmee aan jouw persoonlijke gegevens. 

 

Waarom moet ik ook mijn lengte en gewicht doorgeven?

Om advies op maat te kunnen geven hebben wij ook jouw lengte en gewicht nodig. Lengte en gewicht zijn bepalend voor het type advies dat aan jou wordt gegeven.